Fransa ve Hollanda'dan da 'Ayrılık' Sesleri

Fransa ve Hollanda'dan da 'Ayrılık' Sesleri

İngiltere’nin ardından Fransa ve Hollanda’daki aşırı sağcı partilerin liderleri referandum sırasının kendilerine geldiğini söyledi.

İngiltere'de dün gerçekleştirilen ve bugün sabah itibariyle sonuçları açıklanan referandumAB'den ayrılık yanlılarının zaferine işaret ederken, Hollanda ve Fransa'da da aşırı sağcı liderler referandum çağrıları yaptı.

Reuters'ın haberine göre; Hollanda'nın göçmen karşıtı lideri Geert Wilders,"Ülkemizin, paramızın, sınırlarımızın ve göçmen politikamızın bizim sorumluluğumuzda olmasını istiyoruz" şeklinde açıklama yaptı.

Fransa'nın aşırı sağcı Ulusal Cephe (FN) partisi de ülkenin Avrupa Birliği üyeliği konusunda bir referandum çağrısı yaptı.

FN Başkan Yardımcısı Florian Philippot, Twitter üzerinden yayınladığı mesajda,"İnsanların özgürlüğü her zaman sonunda kazanıyor! İngiltere'ye bravo. Şimdi bizim sıramız" dedi.

Avusturya Dışişleri Bakanı Sebastian Kurz, İngiltere'nin kararının domino etkisi yaratabileceğini söyledi. AB'de büyük değişimler olabileceğini öngören Kurz, AB'nin en büyük ülkelerinden birinin birlikten çıkmasını “Diğer ülkeler üzerinde bir domino etkisi olabilir” diye değerlendirdi.

İsveç'te yabancı düşmanı ırkçı görüşleri ile tanınan İsveç Demokratları partisi lideri Jimmie Åkesson İsveç'in de Ingiltere'nin yolunu izlemesi gerektiğini belirtip ‘‘Umarım Brexit Avrupa'da domino etkisi yaratır'' diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.