Fransa’da 28 yaşındaki koronavirüs hastası hayatını kaybetti

Fransa’da 28 yaşındaki koronavirüs hastası hayatını kaybetti

Fransa’da şu ana kadar Covid-19 virüsünden ölen ülkenin 28 yaşındaki en genç hastasının, bel fıtığı ameliyatının ardından aldığı İbuprofen'in yaşamını kaybetmesine yol açtığı açıklandı.

Fransa Sağlık Bakanı Olivier Veran, Covid-19’a karşı İbuprofen gibi anti enflamatuar ilaçların kullanımının enfeksiyonu daha da kötüleştirdiği uyarısında bulunmuştu.

Ülkenin güneyindeki Nice kentinde bir süre önce fıtık ameliyatı olan ve daha sonra Covid-19’a (yeni tip koronavirüs) yakalanan 28 yaşındaki bir gencin, ameliyata bağlı ağrılarını gidermek için ibuprofen kullandığı ortaya çıktı.

Nice hastanesinde görevli doktor Thierry Piche, solunum yetmezliği yüzünden hastaneye kaldırıldıktan kısa bir süre sonra ölen gencin, ibuprofen ilacı almasının akciğerdeki iltihaplanmayı artırdığını söyledi.

Fransa Sağlık Bakanı Veran, Twitter hesabından geçen hafta yaptığı açıklamada, yüksek ateşle virüs taşıdığı şüphesi içinde olanların kesinlikle grip semptomlarını azaltmak için ağrı kesici olarak kullanılan İbuprofen ilacını kullanmamasını istemişti.

Fransa'da Covid-19 salgınında yaşamını yitirenlerin sayısı 860'a çıktı. Ülkede Covid-19 taşıyan hasta sayısının ise 20 bin civarında olduğu biliniyor.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.