Fransa'da çocuğu kurtaran Malili göçmene vatandaşlık

Fransa'da çocuğu kurtaran Malili göçmene vatandaşlık

Fransa’da bir binanın dördüncü katından sarkan çocuğu tırmanarak kurtaran Malili göçmen Mamadou Gassama'ya Fransız vatandaşlığı verildi.

Geçen Mayıs ayında bir bebek balkona tırmanmış ve kimsenin erişemediği bir noktada sarkmıştı. Olayı gören Malili göçmen Mamadou Gassama 30 saniye içinde 4 kat tırmanarak bebeği kurtarmış, dünyanın gündemine oturmuştu.

Olayın ardından Gassama’ya Fransa’da oturma izni verilmiş ve "kahramanlığı" nedeniyle de vatandaşlık işlemleri hızlandırılmıştı. 

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron da Elysee Sarayı’na kabul ettiği Gassama’ya cesaret madalyası vermiş, bir yıldır inşaatlarda kaçak çalışan Gassama’ya Paris İtfaiyesi'nde iş verilmişti.  

Vatandaşlık işlemleri tamamlanan Gassama artık resmen Fransız vatandaşı oldu.

Fransa'nın da, diğer birçok Avrupa ülkesi gibi mülteciler konusunda karnesi pek de iyi değil.

Medyatik hale gelen bir göçmene vatandaşlık verilmesi, ancak ülkede göçmenlerin halen oldukça büyük sorunlar yaşaması ciddi bir tezat oluşturuyor. Fransa'nın bu göçmene yönelik tutumunun bir propagandanın parçası olduğu iddiası da dillendiriliyordu.

Kaynak: TRT Haber, Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.