Fransa'da genel grev: Halk yeniden sokaklara indi

Fransa'da genel grev: Halk yeniden sokaklara indi

Genel Emek Konfederasyonu, Sarı Yelekliler ve Fransız sol partili gruplar ile birlikte bugün 24 saatlik genel grev düzenliyor. Konfederasyon Genel Sekreteri Philippe Martinez, yürüyüşün Fransa genelinde 30 şehirde gerçekleştiğini duyurdu.

Fransa’da grevler özellikle kamu sektörü, toplu taşıma, Paris Özerk Ulaştırma İdaresi (RATP) ve Fransa Ulusal Demiryolu İdaresi’nde (SNCF) sürerken, birçok bölgede grevler nedeniyle hayat durma noktasına geldi.

Yürüyüş dün gece Paris’in Ranger banliyösündeki uluslararası gıda pazarından başladı. Sarı yelek giymiş yaklaşık 300 kişi ellerinde Konfederasyona ait bayraklarla slogan atarak yürüyüşe başladı.

Sarı Yeleklilere bağlı olduğunu söyleyen insanlar arasında muhalefetin en belirgin yüzlerinden biri olan Eric Drouet, Twitter hesabında açıklamalar yaparak destekçilerini sendika hareketine katılmaya çağırdı. Grevi destekleyenler arasında sendikaların yanı sıra birçok parti ve kuruluş da bulunuyor.

Öte yandan Fransa Demokratik İşçi Sendikaları Konfederasyonu (CFDT), Genel Emek Konfederasyonu tarafından destek verilen greve katılmama kararı aldı. Bu iki sendika Fransa’nın en büyük sendikaları arasında. CFDT Genel Sekreteri Laurent Berger konu ile ilgili yaptığı açıklamada, amaçlarının bu olmadığını söyleyerek genel greve katılmadıklarını belirtti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.