Fransa'da ilk 'cihat yanlısı' saldırıya 20 yıl ağır hapis

Fransa'da ilk 'cihat yanlısı' saldırıya 20 yıl ağır hapis

Fransa’nın güneyindeki Montauban ve Toulouse kentlerinde, 2012 yılında gerçekleştirilen saldırının failine 20 yıl ağır hapis cezası verildi.

Fransa’nın güneyindeki Montauban ve Toulouse kentlerinde, 2012 yılında gerçekleştirdiği saldırılarda 2 asker ve 5 Yahudi Fransız’ı öldüren Muhammed Merah’ın ağabeyi Abdelkader Merah, 20 yıl ağır hapis cezasına çarptırıldı.

Fransa’daki ilk cihat yanlısı saldırının duruşması olması bakmından örnek oluşturacak yargılamada, iddia makamı ömür boyu hapis isterken Merah’ın avukatları zaten 5 yıldır içeride yatan müvekkilinin serbest bırakılmasını istedi. Mahkeme heyeti, Abdelkader Merah’ı 20 yıl ağır hapis cezasına çarptırdı.

Paris Özel Yetkili Ceza Mahkemesi’nde gergin bir atmosferde 5 hafta boyunca süren duruşmada, Muhammed Merah’ın ağabeyi Abdelkader Merah ve yakın arkadaşı Fettah Malki, Muhammed Merah’ın gerçekleştirdiği terör saldırılarına mühimmat sağlamak ve saldırıları planlamak suçundan yargılandı.

Mart 2012’de önce 2 askeri ardından da Musevi okuluna saldırarak 5 kişiyi öldüren Muhammed Merah, kendi evinde uzun süre polisle atıştıktan sonra, evinin balkonundan kaçmaya çalışırken vurulmuştu.

Mahkeme heyeti, Abdelkader Merah’ı ‘terör saldırısına yardım ve yataklık etmekten’ 20 yıl ağır hapis cezasına çarptırdı. Ancak cinayete ortaklık ettiği iddiasını göz önünde bulundurmadı.

Aynı davada yargılanan Fettah Malki de, ‘yardım ve yataklık etmekten’ 14 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Kaynak: Amerika'nın Sesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.