Fransa'da imamları devlet eğitecek

Fransa'da imamları devlet eğitecek

Fransa’da, devlet tarafından desteklenen ancak bazı grupların karşı çıktığı, ülkede görev yapacak imamlara eğitim vermeye yetkili bir konsey kuruldu.

Fransa’da, devlet tarafından desteklenen ancak bazı grupların karşı çıktığı, ülkede görev yapacak imamlara eğitim vermeye yetkili bir konsey kuruldu.

Paris Camisi ve 3 Müslüman Federasyonu tarafından kurulan Fransa İmamlar Konseyi, ülkedeki imamların eğitiminde önemli rol oynayacak. Ülkede imamlık yapmak isteyenlerin bu konseyin onayını alması istenecek. Resmen kurulan Fransa İmamlar Konseyi, 26 üyeden oluşacak.

Ülkedeki önemli sayıda Müslüman derneğinin, hükümetin de teşvik ettiği bu girişime karşı çıktığı biliniyor. Bu kuruluşların arasında Türk dernekleri de bulunuyor.

Bu dernek ve kuruluşlar, ülkede görev yapacak imamların eğitiminde sadece bu kurumun söz sahibi olamayacağı görüşünü dile getiriyor.

Hükümet, geçen yıl, yabancı ülkelerin Fransa’daki Müslüman vatandaşlar üzerindeki etkisini azaltmak amacıyla Ulusal İmamlar Konseyi kurulması önerisini getirmişti.

Türk Müslüman birlikleri karşı çıkmıştı

Fransa'daki Türk Müslüman birlikleri, bu yıl başında Cumhurbaşkanı François Macron'un ülkedeki 'ayrılıkçılık ve aşırılıklarla" mücadele planı kapsamında ülkedeki Müslüman grupların imzalamasını istediği 'İslami Prensipler Tüzüğü"nü kabul etmemişti.

Türk Müslüman Dernekleri Koordinasyon Komitesi (CCMTF), Fransa İslam Toplumu Milli Görüş (CIMG) ile "İnanç ve Uygulama" adlı federasyonun ortak açıklamasında ise, söz konusu tüzüğe ilişkin "Metindeki bazı açıklamalar Müslümanların onurunu zedeliyor, Müslümanları suçlayan ve ötekileştiren nitelikte." ifadesi kullanılmıştı.

Açıklamada, kurulacak Ulusal İmamlar Konseyi'nin meşruiyetinin, Müslüman toplumu tarafından kabul edip edilmeyeceğine bağlı olduğu kaydedilmişti.

Kaynak: Euronews

facebanner.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum