Fransa'da 'koronavirüs rekoru': Bir günde 13 bin yeni vaka

Fransa'da 'koronavirüs rekoru': Bir günde 13 bin yeni vaka

Fransa'da koronavirüs salgınının başladığı günden bu yana 24 saat içerisinde 13 bin yeni vakayla en yüksek rakama ulaşıldı.

Fransa Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada 18 Eylül itibariyle ülke genelinde 13 bin 215 kişinin daha koronavirüse yakalandığı kaydedildi. Bu ülkede salgının görüldüğü günden bu yana tespit edilmiş en yüksek günlük vaka sayısı.

Ülkede görülen toplam vaka sayısı 430 bine yaklaşırken gün içerisinde de 154 kişinin salgın sebebiyle hayatını kaybettiği açıklandı. Fransa'daki Covid-19 kaynaklı toplam can kaybı bu gelişmeyle birlikte 31 bin 300'e yükseldi.

Fransa Maliye Bakanı: Belirti göstermiyorum, görevime evden devam edeceğim

Koronavirüse yakalandığı belirtilen Fransa Maliye Bakanı Bruno Le Maire'in ise Covid-19 testlerinin pozitif çıkmasına rağmen herhangi bir hastalık belirtisi göstermediği açıklandı.

Le Maire sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, "Evde 7 gün boyunca kendimi karantinaya alacağım. Hiçbir belirti göstermiyorum. Görevimi yapmaya devam edeceğim." mesajını paylaştı.

Fransa'da ağustos ayından itibaren günlük Covid-19 vakası sayısında hızla bir artış görülmüş, bu yükseliş eylül ayında günlük 5000'in üstünde olmuştu. Ülkede son haftalarda vaka sayısı 10 binin altına düşmedi.

Fransa'da tüm açık ve kapalı kamu alanlarında maske takma zorunluluğu bulunuyor. Ancak birçok kişinin sokaklarda, park veya bahçelerde bu kuralı ihlal ettiği biliniyor.

twtcanli.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.