Fransa'da Müslümanlara yönelik saldırı girişimine soruşturma

Fransa'da Müslümanlara yönelik saldırı girişimine soruşturma

Fransa'da geçtiğimiz ay Müslümanlara yönelik 'terör saldırısı' girişiminde bulunan 3 kişi hakkında soruşturma başlatıldı.

Şüphelilerin, pazartesi günü Fransız İç İstihbarat Birimi DGSI'nin düzenlendiği operasyonla yakalandığı ve Müslümanlara karşı şiddet eylemleri planlamakla suçlandığı kaydedildi.

Müslümanları hedef alan 'terör saldırısı' hazırlığında olduğu tespit edilen ve gözaltına alınan aşırı sağcı 10 kişi hakkında geçen ay soruşturma başlatılmıştı.

Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda, patlayıcı madde yapımında kullanılan malzeme ve 36 silahın ele geçirildiği ifade edilmişti.

Fransız basını, aralarında bir lider, bir kadın ve emekli polisin de olduğu 10 kişinin, Fransız halkını Müslümanlara karşı savaşmaya ve şiddet eylemleri gerçekleştirmeye teşvik eden "Operasyonel Güçler Eylemi (AFO)" adlı gruba üye olduklarını yazmıştı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.