Fransa'da OHAL bir kez daha uzatıldı, 16 cami kapatıldı

Fransa'da OHAL bir kez daha uzatıldı, 16 cami kapatıldı

Ulusal Meclisindeki oylama sonucu Kasım 2015'ten bu yana devam eden OHAL uygulamasının 1 Kasım'a kadar uzatılması kararlaştırıldı.

Fransa Ulusal Meclisi, Paris saldırılarının gerçekleştiği 13 Kasım 2015'te ilan edilen OHAL uygulamasının 6'ncı kez uzatılmasına karar verdi.

Bakanlar Kuruluna 21 Haziran'da sunulan "Fransa'da OHAL uygulamasına dair yasa tasarısı" Fransa Ulusal Meclisinde oylandı.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, pazartesi günü milletvekili ve senatörleri bir araya getirdiği Kongredeki konuşmasında, OHAL uygulamasını sonbaharda bitireceklerini belirtmişti.

Hükümet, 'terörle mücadele' yasası kabul edilinceye dek OHAL'in sürdürülmesine karar verdi.

Yeni kanuna göre, adli makamların yetkisinde olan birçok güç, valiliklere devrediliyor. OHAL uygulamaları arasında yer alan, adrese baskınlar, aramalar, güvenlik bölgesi ilan etme, ev hapisleri gibi çok sayıda güvenlik önlemi yeni yasada yer alacak ve valiliklerin yetkisinde olacak.

Öte yandan, İçişleri Bakanı Gerard Collomb de şimdiye kadar 16 caminin kapatıldığını kaydetti. Collomb, 3 cami hakkında kapatma işlemlerinin devam ettiğini ve 'terör propagandası' yapıldığına inanılan bu ibadet yerleri hakkında gerekli kararın kısa sürede verileceğini söyledi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.