Fransa'da Protestolar Bitmek Bilmiyor

Fransa'da Protestolar Bitmek Bilmiyor

Fransa'da yeni çalışma yasa tasarısını protesto amacıyla sendikaların çağrısıyla bugün ülke genelinde grev ve protestolar düzenleniyor.

Fransa'da ülke genelinde düzenlenecek grevlerin de günlük hayatı etkilemesi bekleniyor. Özellikle Dijon, Marsilya, Nice, Reims kentlerinde otobüs ulaşımının grevler nedeniyle aksaması öngörülüyor. Hava ulaşımında ise sadece Air France'da çalışan hava kontrolörleri grev yapacak.

Nantes, Quimper ve Rennes kentlerinde bazı okullarda öğretmenler ve kantin çalışanları da çalışma yasa tasarısına karşı grev başlattı. 

PROTESTOLARIN HEDEFİNDEKİ YASA

Tartışmalara neden olan yasa tasarısının onaylanması halinde, günlük azami 10 saatlik çalışma süresi 12 saate çıkarılacak, iş sözleşmesinde değişiklik yapmak isteyen çalışanlar işten atılabilecek, yarı zamanlı çalışanların haftalık 24 saat olan asgari çalışma süresi düşürülecek, fazla mesailerde daha az ödeme yapılabilecek.

Sendikalar ve işçi örgütleri, hükümetin tasarıyı geri çekmesini, aksi halde geri adım atmayacaklarını söylüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.