Fransa'da rehine krizi

Fransa'da rehine krizi

Ülkenin güneybatısındaki Trebes kentinde silahlı bir kişinin süpermarkettekileri rehin alması üzerine operasyon başlatıldı.

Fransa'nın güneybatısındaki Trebes kentinde silahlı bir kişinin süpermarkettekileri rehin aldığı bildirdi.

Fransa İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Trebes kentinde silahlı bir kişinin Super U isimli süpermarkettekileri rehin aldığı kaydedildi.

Yerel L'Independant gazetesinde, Trebes kentindeki süpermarkette güvenlik güçlerinin operasyonunun sürdüğü, süpermarkette bir kişinin öldüğü bilgisi yer aldı.

Kamu yayıncısı France Info kanalı da savcılığa dayandırdığı haberinde, süpermarketteki silahlı kişinin saldırıyı IŞİD adına gerçekleştirdiğini yazdı.

Öte yandan RTL radyosu, Trebes şehrinin yakınında bulunan Carcassonne'da bir araçtan, yol kenarındaki polislere ateş açıldığını ve 2 polisin yaralandığını duyurdu. Yaralı polislerin hastaneye kaldırıldığı ve hayati tehlikelerinin bulunmadığı belirtildi.

Saldırının sorumluluğunu IŞİD üstlendi

IŞİD'e bağı ajans üzerindeki akşam saatlerinde yapılan açıklamada, Fransa'nın güneyinde düzenlenen saldırının sorumluluğu üstlenildi.

Örgüt tarafından yapılan açıklamada, Fransa'daki saldırıyı düzenleyen kişi için, "İslam Devleti'nin bir askeri" ifadesi kullanıldı.

Saldırıda toplam 3 kişinin öldüğü 1 kişinin de ağır yaralandığı bildiriliyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.