Fransa'da Yahudileri eleştiren imamı sınır dışı edildi

Fransa'da Yahudileri eleştiren imamı sınır dışı edildi

İmamın avukatı Samir Hamroun, Mahjoubi'nin sınır dışı kararına itiraz edeceğini söyledi.

Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, Fransız yetkililerin Perşembe günü "Yahudilere karşı nefret söyleminde bulunmakla" suçlanan Tunuslu bir imamı sınır dışı ettiğini açıkladı.

Darmanin, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Fransa'nın güneyindeki küçük bir kasaba olan Bagnols-sur-Ceze'de imamlık yapan Mahjoub Mahjoubi'nin "tutuklanmasının üzerinden 12 saat geçmeden" Tunus'a sınır dışı edildiğini söyledi.

Darmanin, bu olayın yakın zamanda oylanan göç yasasının "Fransa'yı daha güçlü kıldığının bir göstergesi" olduğunu da sözlerine ekledi.

Göç koşullarını sertleştiren söz konusu yasa, hükümetin Fransız kamuoyu yoklamalarında aşırı sağın yükselişine verdiği yanıtın bir parçası olarak görülüyordu. Yasaya sol partiler tarafından şiddetle karşı çıkıldı.

"Sertlik kuraldır" diyen Darmanin, "kabul edilemez yorumlar yapan radikal bir imam" olarak nitelendirdiği kişiyi eleştirdi.

AFP tarafından ele geçirilen Mahjoubi'nin sınır dışı edilmesine ilişkin resmi kararda, Şubat ayındaki vaazlarında "Fransız değerlerine karşı davranışları, kadınlara karşı ayrımcılığı, Yahudi toplumuyla gerilimi ve radikalleşmeyi" teşvik edecek "şiddet yanlısı" bir İslam imajı verdiği belirtildi.

Mahjoubi'nin "Batı toplumunun yok edilmesi" çağrısında bulunduğu belirtilen karara göre imamın Yahudi halkından "düşman" olarak söz ettiği de belirtildi.

İmamın avukatı Samir Hamroun, Mahjoubi'nin sınır dışı kararına itiraz edeceğini söyledi.

Fransa geçen yıl da Faslı bir imamı ve 2018'de kapatılan bir camide görevli olan Cezayirli bir imamı sınır dışı etmişti.

Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron 2020 yılında, diğer ülkeler tarafından gönderilen yaklaşık 300 imamın Fransa'da kalmasına son vermek istediğini söylemişti. Bu yılın Ocak ayından bu yana yurt dışından hiçbir imam kabul edilmedi.

Kaynak: Mepa News, AFP

wp.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.