Fransa'dan İdlib açıklaması: Patlamaya hazır bir noktada

Fransa'dan İdlib açıklaması: Patlamaya hazır bir noktada

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, Suriye'nin İdlib kentinde durumun endişe verici ve kritik olduğunu belirterek, 'Suriye'deki durum, insani ve askeri açıdan patlamaya hazır bir noktada.' dedi.

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, Suriye'nin İdlib kentinde durumun endişe verici ve kritik olduğunu belirterek, "Suriye'deki durum, insani ve askeri açıdan patlamaya hazır bir noktada." dedi.

Le Drian, Atina ziyareti kapsamında Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kocias ile basın toplantısı düzenledi.

Suriye'deki gelişmeleri değerlendiren Le Drian, ülkesinin, Idlib'de kimyasal silah kullanılması halinde müdahale edip etmeyeceğinin sorulması üzerine, "Fransa'nın uluslararası anlaşmalara yönelik tavrında herhangi bir değişiklik söz konusu değil." cevabını verdi.

Le Drian, "Idlib'deki durum oldukça endişe verici. İdlib 3 milyon sakini, 700 bin de göçmeni ve binlerce teröristi barındırıyor." değerlendirmesinde bulundu.

"Suriye'deki durum, insani ve askeri açıdan patlamaya hazır bir noktada"

Meselenin siyasi yoldan çözülmesi çağrısında bulunan Le Drian, "Suriye'deki durum, insani ve askeri açıdan patlamaya hazır bir noktada." ifadesini kullandı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.