Fransa'dan Rusya'ya karşı Ukrayna'ya askeri destek

Fransa'dan Rusya'ya karşı Ukrayna'ya askeri destek

Fransa Rusya karşısında Ukrayna'ya silah desteğinin yanı sıra askeri eğitim sözü verdi.

Fransa, Rusya'nın hava ve kara saldırılarını artırdığı bir dönemde Ukrayna'ya hava savunma desteği ve ordu personelleri için askeri eğitim sözü verdi.

Fransa Savunma Bakanı Sebastien Lecornu cumartesi günü yerel bir gazeteyle yaptığı röportajda, Ukrayna'ya Cratole hava savunma sistemi sağlanacağını söyledi.

Lecornu Ukrayna'ya tedarik edilecek hava savunma sisteminin miktarı hakkında bilgi vermedi.

Ukraynalı yetkililerle yapılacak görüşmeler sonucunda miktarın belirleneceğini kaydeden Fransa Savunma Bakanı Lecornu, Cratole sisteminin hava saldırıların karşı 'faydalı' olacağını söyledi.

Lecornu, Kiev yönetimine sağlanan 18 adet Caesar obüse ilaveten Ukrayna'ya aynı sistemden 6 adet daha teslim edilmesinin düşünüldüğünü kaydetti.

Fransa Savunma Bakanı Lecornu ayrıca Ukrayna ordu personellerine sağlanacak askeri eğitim sürecine değindi.

2 bine yakın Ukrayna askerini Fransa topraklarında eğiteceklerini kaydeden Lecornu, eğitimlerin birkaç hafta alabileceğini ifade etti.

Fransa'nın Ukrayna'ya vereceği askeri eğitimin 3 aşamadan oluşacağı kaydedildi.

Söz konusu eğitimlerin genel muharebe, Ukrayna ordusunca belirlenen ihtiyaçların karşılanması ve Batılı ülkelerce Ukrayna'ya teslim edilen silah sistemlerinin kullanışına dair şekilleneceği bildirildi.

Fransa Cumhrubaşkanı Emmanuel Macron, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalarda Ukrayna'ya istihbarat sağladıklarını duyurmuştu.

Macron ayrca Ukrayna'ya radar ve uçaksavar füzesi gönderileceğini açıklamıştı.

Kaynak: Mepa News

whtspp.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.