Fransa'nın İslam karşıtı cumhurbaşkanı adayına Ermenistan'da protesto

Fransa'nın İslam karşıtı cumhurbaşkanı adayına Ermenistan'da protesto

"Irkçı ve İslamofobik" olmakla suçlanan Fransa cumhurbaşkanı adayı Eric Zemmour Ermenistan ziyaretinde protestoyla karşılandı.

Nisan 2022'de Fransa'da gerçekleştirilecek olan cumhurbaşkanlığı seçiminin adaylarından Eric Zemmour Ermenistan'a gerçekleştirdiği ziyarette sürpriz bir protestoyla karşılandı.

Fransa'nın Ermenistan'ı Müslümanlara karşı korumada etkisiz kaldığına dair ifadeleriyle dikkat çeken Zemmour, Ermenistan'a bir ziyaret gerçekleştireceğini duyurmuştu.

Paris'ten Ermenistan'ın başkenti Erivan'a uçan Zemmour, Erivan Havaalanı'nda bir grup Ermeninin Fransızca protestosuyla karşılandı. Protestocular "Hoş gelmedin Zemmour, evine dön" sloganları attılar. Basına yaptıkları açıklamada Zemmour'un ırkçı, ayrımcı ve göçmen karşıtı söylemlerini kınadıklarını belirttiler.

Zemmour ırkçı, göçmen ve İslam karşıtı açıklamalarıyla tepki çeken bir isim.

Zemmour ise Ermenistan ziyaretinde de Fransa'nın Ermenistan'a yardım etmediği eleştirilerini ve Ermenistan'ın "Müslüman denizinin ortasında Hristiyan bir ada" olduğu söylemini tekrarladı. Ermeni basınında da Zemmour Müslüman dünyayla Ermenistan'ın arasını bozacak açıklamalar yaptığı gerekçesiyle eleştirildi.

Eric Zemmour kimdir?

Zemmour, Fransa'ya karşı verilen Cezayir Kurtuluş Savaşı (1954-1962) nedeniyle bu ülkeden ayrılıp Fransa'ya yerleşen Cezayirli Yahudi bir ailenin mensubu olarak 1958'de dünyaya geldi. Medyacı olan Zemmour uzun yıllardır İslam, Müslümanlar ve göç karşıtı açıklamalarıyla biliniyor.

Eric Zemmour 10 Nisan 2022'de gerçekleştirilecek olan Fransa cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bağımsız aday oldu.

Anketlere göre ilk sırada mevcut cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ikinci sırada ise Xavier Bertrand geliyor. Bu durumda seçimin ikinci tura kalması ve bu iki aday arasında geçmesi bekleniyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.