Fransız Cumhurbaşkanı Macron, İngiliz Başbakan Johnson'a 'palyaço' dedi

Fransız Cumhurbaşkanı Macron, İngiliz Başbakan Johnson'a 'palyaço' dedi

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, İngiltere Başbakanı Johnson için "palyaço" dedi ve onu sert şekilde eleştirdi.

Fransa ve İngiltere ilişkilerinin 206 yıldır en kötü seviyesinde olduğu belirtiliyor. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ı kastederek "Bir palyaço tarafından yönetilen İngiltere'ye acıyorum." dedi.

Brexit esnasındaki anlaşmazlıklar ve iki ülke arasındaki Manş Denizi'nde yaşanan mülteci faciası gibi sorunlar iki ülkenin ilişkilerini 1815'ten bu yana en kötü duruma düşürdü. 

'Palyaço' yakıştırması

Macron iki ülkenin sorunlarını Johnson ile konuşmaya çalıştığını ama Johnson'ın konuşmaya uygun biri olmadığı belirterek "Bir palyaço tarafından yönetilen İngiltere'ye acıyorum." dedi ve İngiltere'yi sirke benzetti. Macron "Boris Johnson benimle son sürat konuşuyor, her şey yolunda gider gibi başlıyor, sonra tartışıyoruz ve bize kaba bir şekilde davranıp zor anlar yaşatıyor, hep aynı." dedi.

Orta Çağ'dan itibaren yüzlerce yıl savaşan ve rakip olan İngiltere ve Fransa'nın gerginliği Napolyon Savaşları (1796-1815) döneminde zirvesine ulaşmıştı. 1815'te Napolyon Savaşları'nı İngiltere lehine sona erdiren Waterloo Savaşı ve ardından toplanan Viyana Kongresi'yle İngiltere-Fransa ilişkileri yumuşamıştı.

İlerleyen dönemde Almanya başta olmak üzere diğer düşmanlarına karşı birleşmeyi tercih eden İngiltere ve Fransa'nın ilişkileri 1815'ten bu yana iyi oldu. Fransa'nın eski İngiltere büyükelçisi Sylvie Bermann da İngiliz Times Radyo'ya yaptığı açıklamada İngiltere ve Fransa ilişkilerinin 1815'teki Waterloo Savaşı'ndan bu yana en sorunlu döneminde olduğunu vurguladı.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.