Fransız hükümeti 'Sarı Yelekliler' ile masaya oturacak

Fransız hükümeti 'Sarı Yelekliler' ile masaya oturacak

Fransa Başbakanı Edouard Philippe, akaryakıt zamlarını protesto eden 'Sarı Yelekliler' ve siyasi parti temsilcileriyle bir araya gelecek.

Akaryakıt zammına karşı on gündür devam eden gösteriler nedeniyle zor bir dönem yaşayan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, başkent Paris'te yaşanan gösteriler nedeniyle dün acil kriz toplantısı yaparak siyasi liderler ve göstericilerle görüşmeler yapması için hükümete talimat verdi.

Elysee Sarayı’ndan yapılan açıklamada Başbakan Philippe’nin salı günü protestoları organize edenler ve parti liderleri ile diyalog amacıyla bir araya geleceği bildirildi.

Çevre Bakanı Francois de Rugy geçen hafta “Sarı Yeleklilerin” temsilcileriyle bir araya gelmiş ancak protestoları sona erdirmeye ikna edememişti.

Ne olmuştu?

Fransa Kasım ayının ortasından bu yana akaryakıt zamlarını ve hükümetin reform politikalarını protesto etmek için sarı yelek giyen göstericilerin protestolarına sahne oluyor.

Fransa'da son 1 yılda akaryakıt fiyatları yüzde 20'den fazla artmıştı.

"Sarı Yelekliler" olarak adlandırılan göstericilerin eylemleri 17 Kasım'da başlamıştı.

Olaylar sonucu 412 kişinin gözaltına alındığı açıklandı. Göstericilerden 378'inin hâlâ gözaltında bulunduğu kaydedildi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.