Fransız savaş uçakları Güney Kıbrıs üzerinde uçuş yaptı

Fransız savaş uçakları Güney Kıbrıs üzerinde uçuş yaptı

Fransız iki 'Rafale' tipi savaş uçağının, Güney Kıbrıs üzerinde uçtuğu iddia edildi.

Girit ile Kıbrıs adaları arasında bir noktada bulunan Fransız uçak gemisi "Charles De Gaulle"den havalanan iki "Rafale" tipi savaş uçağının, Güney Kıbrıs üzerinde uçtuğu öne sürüldü.

Türk Ajansı Kıbrıs'ın (TAK) haberine göre Rum haber kaynakları, Fransız savaş uçaklarının Güney Kıbrıs Rum Yönetimi üzerinde uçtuğunu ve böylece Charles De Gaulle uçak gemisiyle ortak faaliyetlerin başladığını duyurdu.

Rafale tipi iki Fransız savaş uçağının öğle saatlerinde Güney Kıbrıs üzerinde uçtuğu aktarılırken, uçakların bölgeye Larnaka tarafından geldikleri belirtildi.

Savaş uçaklarının, Trodos üzerindeki uçuşlarının ardından Baf istikametinden bölgeden ayrıldıkları kaydedildi.

Uçakların, Yavuz Sondaj Gemisi'nin çalışma yaptığı noktanın kuzeyi ile Güney Kıbrıs'ın ilan ettiği Münhasır Ekonomik Bölgesi'nde bulunan 8'inci parselin sınırındaki uçak gemisine geri döndükleri vurgulandı.

Öte yandan, uçuşların devam etmesinin beklendiği bilgisi paylaşıldı.

Fransa'nın Güney Kıbrıs büyükelçisi Isabelle Dumont, geçen hafta Rum basınına verdiği demeçte, Charles De Gaulle'ün ocak sonunda Doğu Akdeniz'e geleceği, şubat sonunda ise Güney Kıbrıs'ın Limasol Limanı'na uğrayacağını ifade etmişti.

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.