"Fransızların güvenliğini ABD'nin eline bırakamam"

"Fransızların güvenliğini ABD'nin eline bırakamam"

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, son günlerdeki Avrupa ordusu tartışmalarına ilişkin olarak, "Bütün Fransızların güvenliğini ABD'nin eline bırakabilir miyim? Hayır." ifadelerini kullandı.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve Fransa gibi iki uzun süreli müttefik ülkenin birbirlerine saygı çerçevesi içerisinde davranması gerektiğini söyledi. Macron ayrıca Fransa'nın ABD'ye bağımlı bir ülke olmadığını vurguladı.

Macron TF1 kanalına verdiği bir röportajda konuşarak ABD Başkanı Donald Trump’ın kendisine yönelik twitter mesajlarına yanıt verdi. Trump’ın sosyal medya mesajlarından rahatsız olmadığını söyleyen Macron, Fransa’nın bağımsızlık savaşında Amerika’nın yanında olduğunu da belirtti.

Macron, Avrupa'nın egemenliğine inandığını söyleyerek, "Bütün Fransızların güvenliğini ABD'nin eline bırakabilir miyim? Hayır. Benim görevim sizi korumaktır." ifadelerini kullandı.

"Trump'ın siyaset yapmasına olanak veriyorum"

Fransa Cumhurbaşkanı, Trump’ın siyasi yaklaşımının Amerika’da yaşayan vatandaşlara yönelik olduğunu belirterek, "Evet, o siyaset yapıyor ve ben de ona siyaset yapmasına olanak tanıyorum." diye konuştu. Macron ayrıca, "Fransızların bu mesajlara cevap vermemi düşündüğünü sanmıyorum. Asıl bu önemli tarihi bağı devam ettirmeliyiz." dedi.

Fransa hükümet sözcüsü Benjamin Griveaux da, Macron’un haftalık kabine toplantısında "Diplomasi Twitter üzerinden değil karşılıklı görüşme yoluyla yapılır" sözlerini aktardı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.