'Fuat Avni'nin istihbarat kaynağı' Türkiye'ye teslim edilecek

'Fuat Avni'nin istihbarat kaynağı' Türkiye'ye teslim edilecek

Sahte pasaport ile Arnavutluk'tan İtalya'ya kaçmaya çalışırken yakalanmıştı.

Arnavutluk'ta, sahte pasaportla Dıraç Liman Sınır Kapısı'ndan İtalya'ya kaçmaya çalışırken eşi ve iki çocuğu ile yakalanan, daha sonra serbest bırakılan Türk vatandaşı M.Y.A.'nın Türkiye'ye iade edilmek üzere yeniden gözaltına alınmasına karar verildi.

AA muhabirinin Dıraç Temyiz Mahkemesinden aldığı bilgiye göre, Dıraç Savcılığının talebi üzerine bugün yapılan duruşmada, 8 Ekim'de sahte pasaportla sınırı geçmeye çalışırken yakalanan ve 13 Ekim'de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan M.Y.A.'nın Türkiye'ye iade edilmek üzere yeniden gözaltına alınması kararlaştırıldı.

Mahkemeden yapılan açıklamada, "13 Ekim'de Dıraç Mahkemesince alınan kararın değiştirilmesine, buna göre Türk vatandaşı M. Y. A.'nın Türkiye'ye iade edilmesi amacıyla gözaltına alınmasına karar verilmiştir." ifadelerine yer verildi.

Öte yandan Dıraç Polisinden yapılan açıklamada da mahkeme kararının kendilerine ulaşmasının ardından gerekli prosedürü uygulayacakları belirtildi.

M.Y.A.'nın Gülen Örgütü'nün Twitter'da propaganda aracı olarak kullandığı "Fuat Avni" hesabına istihbarat sağlayan trol ekibinden olduğu iddia ediliyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.