Fuat Oktay: ABD'nin yeni yönetimiyle çalışmayı sürdüreceğiz

Fuat Oktay: ABD'nin yeni yönetimiyle çalışmayı sürdüreceğiz

Biden'ın yeni ABD Başkanı seçilmesinin ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, 'yeni yönetim ile çalışmayı sürdüreceğiz' dedi.

Joe Biden'ın yeni ABD Başkanı seçilmesinin ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 'yeni yönetim ile çalışmayı sürdüreceğiz' dedi.

Cumhurbaşkanı yardımcısı Fuat Oktay, resmi olamyan sonuçlara göre ABD'nin 46. Başkanı seçilen Joe Biden'a yönelik ilk kez açıklamada bulundu. Kanal 7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet'in sunduğu Başkent Kulisi programında açıklamada bulunan Oktay, "Türkiye, ABD'nin yeni yönetimiyle çalışmayı sürdürecektir" dedi.

Oktay ABD seçimleriyle ilgili şunları söyledi:

"Herhangi bir ülkede seçim olduğunda, herhangi biri değiştiğinde bizim için bir şey değişmez. Türkiye'nin kendi menfaati, dış politikası vardır. ABD'de çok ilginç bir seçim süreci işledik. Türkiye açısından bir şey değişmez."

"Biz darbe girişimi yaşadık. Bunu gerçekleştiren zat Amerika'da. İadesini istemek kadar doğal bir şey yok. Çok önceden başlayan bir süreç ve bu yönetimle de devam edecektir. Baskımızı yoğunlaştırarak artıracağız. Ümit ederiz ki terör örgütü veya örgütleriyle çalışmaya devam etmez Amerika. Tercihini devletlerle birlikte çalışmaktan yana kullanır."

"Amerika Suriye'de de terör örgütleriyle ortak hareket ediyor. Tehdit gördüğümüz anda biz yine önce konuşur sonra gereğini yaparız. Sahadaki gerçeklerle hareket ederiz."

"Bizim Amerika'yla bölgesel sorunlarımız var. Suriye, Irak, Libya, Doğu Akdeniz, Azerbaycan-Ermenistan bunun içerisinde. Kıbrıs, Türk-Yunan ilişkileri. Bütün bunlar bizi doğrudan ilgilendiriyor. Yeni yönetimin tavrı tabii ki bizi etkileyecektir, ilgilendirecektir. Bunu çok yakinen takip ediyoruz. Beklentimiz tek taraflı yaklaşımlardan uzak kalınması."

uygulamabanner.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.