Furkan Vakfı davasında Alparslan Kuytul'a beraat

Furkan Vakfı davasında Alparslan Kuytul'a beraat

Furkan Vakfı Kurucusu Alparslan Kuytul'un ve vakfın iki yöneticisinin yargılandığı davada sanıklar beraat etti.

Furkan Vakfı Kurucusu Alparslan Kuytul'un ve vakfın iki yöneticisinin yargılandığı dava Adana'da görüldü.

Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, tutuksuz olarak yargılanan sanıklara yönelik "Silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte bilerek ve isteyerek yardım etme" ve "silahlı terör örgütünün propagandasını yapma" ayrıca vakfın kurucu başkanı olan Kuytul'un "terör örgütü propagandası yapma" suçlamaları görüşüldü.

Cumhuriyet savcısının verdiği mütalaada, suçun yasal unsurlarının oluşmadığı gerekçesiyle sanıkların beraatlerine karar verilmesi yönünde görüş sunuldu.

Heyeti sanık Kuytul'un "silahlı terör örgütünün propagandasını yapmak" suçundan "terör örgütünün cebir şiddet veya tehdit içeren yöntemlerini meşru gösterecek veya övecek ya da bu yöntemlere başvurmayı teşvik edecek şekilde olmaması gözetilerek" beraatine karar verdi.

Kuytul'un "silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte bilerek ve isteyerek yardım etme" iddiasından ise atılı suçun yasal unsurlarının oluşmadığı gerekçesiyle beraati kararlaştırıldı.

Heyet, diğer sanıklar Mahfuz Ç. ve Gökhan Y'nin de haklarındaki suçlamaların yasal unsurlarının oluşmadığı gerekçesiyle beraatlerine hükmetti.

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.