Furkan Vakfı mensuplarına orantısız müdahale

Furkan Vakfı mensuplarına orantısız müdahale

Adana'da Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı'nın düzenlediği yürüyüşe polisler biber gazı ve coplarla müdahale etti.

Adana'da Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı'nın düzenlediği yürüyüşe polisler biber gazı ve coplarla müdahale etti.

Vakfın sekiz üyesinin tutukluluğunu protesto etmek için yürüyüş ve basın açıklaması yapmak isteyen gruba polisin sert bir şekilde müdahalede bulunması tepkilere neden oldu.

Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı Kurucusu Alparslan Kuytul, sosyal medya hesabı üzerinden paylaştığı mesajda sekiz üyelerinin tutukluluğunu protesto etmek için yürüyüş ve basın açıklaması yapmayı planladıklarını, ancak valiliğin başvurularını işleme almadığını ifade etti.

Kuytul açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Noter de sanırım tehdit edildiği için ihtarı çekmedi. Bütün belgelerimiz elimizde ve Atatürk Parkı’nda basın açıklaması yapalım dedik. Yürüyüşe çok sert müdahale edildi.

Valiliğin tayin etmiş olduğu güzergahta toplanılarak yürüyüş yapılacaktı. Her taraftan oraya gelen arkadaşlara müdahale edildi. Çıldırmış gibiler, canavarlaşmışlar ve vahşileşmişler! İnsan bu şekilde ancak bir düşmanına vurabilir. Aşırı sert değil çok çok aşırı sert bir şekilde müdahale edildi.

Basın açıklamasının yapılacağa parka ilerlerken emniyet müdür yardımcısı Seyfullah ismindeki müdür, diğer müdürler ve il emniyet müdürü de olayın içerisinde olmak üzere hepsi orada bulunan polislere talimat vererek benzeri görülmemiş bir müdahalede bulundular."

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.