Furkan Vakfı üyelerine polisin sert müdahalesi tepki çekti

Furkan Vakfı üyelerine polisin sert müdahalesi tepki çekti

Adana'da yürüyüş gerçekleştirmek isteyen Furkan Vakfı üyelerine yönelik polisin sert müdahalesi tepki çekti.

Adana'da yürüyüş gerçekleştirmek isteyen Furkan Vakfı üyelerine yönelik polisin sert müdahalesi tepki çekti.

Polisin sert müdahalesiyle başlayan olaylarda birçok vakıf üyesinin ciddi şekilde darp edildiği sosyal medyada yer alan görüntülere yansıdı.

Gelen tepkiler üzerine açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Furkan Vakfı üyelerinin 'izinsiz' bir şekilde gösteri yapmaya çalıştığını söyleyip, olaylarla ilgili soruşturma başlatıldığını ifade etti.

Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı’nın kurucusu Alparslan Kuytul, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 8 Furkan Vakfı üyesinin tutukluluğunu protesto etmek için yürüyüş ve basın açıklaması yapmak istediklerini ancak valiliğin başvurularını işleme almadığını söyledi.

Furkan Vakfı'nın hesaplarından yapılan paylaşımlarda da İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun "görevden alınması" istendi.

İçişleri Bakanı Soylu, olaylarla ilgili Valiliğin soruşturma başlattığını söyledi:

Soylu şu ifadeleri kullandı:

"Yıllardır her hafta yasa dışı gösteri yapan 'Kuytulcular', tüm uyarılara rağmen bugün Adana'da nevruz ile eş zamanlı yasa dışı gösteri yapmışlardır. Kuytulcuların uzun zamandır tüm tahrik, hakaret ve istismarlarına güvenlik güçlerimiz hep sabırla orantıyla mukabele etmişlerdir. Ancak bugün tüm tahrik, hakaret ve istismara rağmen orantısız güç uygulamak bizim yöntemimiz olmamalı idi. Adana Valiliğimizce gerekli soruşturma başlatılmıştır."

Gerek siyasi isimler gerekse sivil toplumdan birçok isim Adana'da yaşanan polis şiddetine karşı tepki gösterdi.

 

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.