Gallant: Ateşkesin ardından Gazze'nin tamamında daha fazla güç kullanacağız

Gallant: Ateşkesin ardından Gazze'nin tamamında daha fazla güç kullanacağız

İsrail Savunma Bakanı Gallant "Gazze Şeridi'nin tamamında savaşacağız" diye konuştu.

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, insani ateşkesin sona ermesinin ardından İsrail ordusunun "Hamas'a karşı savaşa" daha güçlü bir şekilde geri döneceğini ve Gazze Şeridi'nin tamamında operasyonlar düzenleyeceğini açıkladı.

Times of Israel'in haberine göre Gallant, İsrail'in Gazze'de "Hamas'a karşı" savaşmaya geri döndüğünde "gücünün daha fazla olacağını ve savaşın tüm Gazze Şeridi'nde gerçekleşeceğini" söyledi.

Gallant askerlere yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Şimdi birkaç gününüz var, savaşa geri döneceğiz, aynı miktarda hatta daha fazla güç kullanacağız. Unutmayın ki siz organize olurken, dinlenirken ve araştırırken düşman da aynı şeyi yapıyor."

Gallant şunları ekledi: "Biraz daha hazırlanmış bir güçle karşılaşacaksınız. Dolayısıyla -Hamas- önce Hava Kuvvetleri'nin bombalarıyla, ardından tankların ve topların mermileriyle, D9 buldozerlerin kepçeleriyle ve son olarak da piyade birliklerinin top ateşiyle karşılaşacak."

Gallant "Gazze Şeridi'nin tamamında savaşacağız" diye konuştu.

Hamas Çarşamba günü yaptığı açıklamada Katar ve Mısır'ın ara buluculuğuyla Gazze Şeridi'nde dört günlük bir insani duraklamaya ilişkin İsrail ile anlaşmaya varıldığını duyurmuştu.

Hareket, Pazartesi günü yaptığı açıklamada geçici insani ateşkesin önceki ateşkesle aynı koşullar altında iki gün daha uzatıldığını duyurdu.

Hamas ile İsrail arasında varılan anlaşma karşılıklı ateşkesi, esir takasını ve insani yardımların Gazze Şeridi'nin tümüne ulaştırılmasını kapsıyor.

Kaynak: Mepa News

wp.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.