Gambiya'nın eski lideri zimmetine 362 milyon dolar geçirdi iddiası

Gambiya'nın eski lideri zimmetine 362 milyon dolar geçirdi iddiası

Gambiya Adalet Bakanı, 22 yıllık iktidarı süresince eski Devlet Başkanı Yahya Jammeh'in en az 362 milyon doları zimmetine geçirdiğini iddia etti.

Gambiya Adalet Bakanı yaptığı açıklamada, iki yıl süren soruşturma sonrasında eski Devlet Başkanı Yahya Jammeh’in 22 yıl süren iktidarı sırasında devlet hazinesinden en az 362 milyon doları zimmetine geçirdiğini bildirdi.

1994 yılında darbeyle iktidara gelen ve 2017 yılına kadar yönetimde kalan Jammeh, seçimleri kazanan Adama Barrow'a görevi devretmeyi reddederek, ülkede olağanüstü hal ilan etmişti. Baskılara dayanamayan Jammeh, 21 Ocak 2018’de ülkeden kaçarak Ekvator Ginesi'ne sığındı.

Gambiya Adalet Bakanı Ebubekir Tambadou dün gazetecilere yaptığı açıklamada, soruşturma kapsamında 253 tanığın ifadesine başvurulduğunu söyleyerek, “Bu, ülkedeki sıradan insanların hayatları üzerinde büyük bir etki olabilecek şaşırtıcı bir rakam” dedi.

Bakan, suçlamalar hakkında konuşmazken, Jammeh’in Gambiya’daki destekçileri ise soruşturmayı reddederek, yaşananları ‘zulüm kampanyası’ olarak tanımladı.

Jammeh, yetkililer tarafından iktidarında süresince işkence, tecavüz ve infaz gibi çeşitli hak ihlalleri iddialarıyla suçlanmıştı.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.