'Garantör Rusya'ya kim garantör olacak?'

'Garantör Rusya'ya kim garantör olacak?'

Astana görüşmelerinin yedinci turu devam ederken muhalifler anlaşmanın 'garantörü' Rusya'ya tepki gösterdi.

Kazakistan'ın başkenti Astana'da yedincisi düzenlenen Suriye görüşmelerinde muhalifler anlaşmanın 'garantörü' Rusya'ya tepki gösterdi.

Toplantıya katılan muhalif heyetin üyesi, Feylaku'ş Şam'ın liderlerinden Yasir Abdurrahim "Anlaşmanın garantörü Rusya ve desteklediği Esed rejimi çocuklarımızı öldürürmeye devam edereken Rusya'ya kim garantör olacak?" dedi.

Görüşmelerin başladığı gün Esed rejiminin Doğu Guta'da öldürdüğü 8 çocuğun fotoğraflarını gösteren Abdurrahim "Bu çocuklar Doğu Guta, Cisrin'de bu toplantı düzenlendiği sırada öldürüldü" şeklinde konuştu.

Suriye'de 'çatışmasızlık bölgeleri' oluşturulması yönünde karar alınan Astana görüşmeleri Rusya, İran ve Türkiye'nin garantörlüğünde düzenleniyor.

"Neresi çatışmasızlık bölgesi?"

Çatışmasızlık bölgelerinde saldırıların devam ettiğine dikkat çeken muhalif lider sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çocuklarımız öldürülürken hangi çatışmasızlık bölgesinden bahsediyorsunuz? Onlar [İran ve Esed rejim] dünyanın dört bir yanından paralı milisleri getiriyorlar sonra da bir sonraki toplantıyı düzenlemekten bahsedebiliyorlar. İlk önce saldırıları durdurun ve tutukluları serbest bırakın"

 

Yasir Abdurrahim, "Bize konferans için çağrı yapan Rus tarafı sözlerini tutmuyor. Bu yüzden onların da bir garantör bulması gerekiyor" dedi.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.