Gazze: ABD Dışişleri Bakanı Blinken, 'ateşkes isterlerse desteğe hazırız' dedi

Gazze: ABD Dışişleri Bakanı Blinken, 'ateşkes isterlerse desteğe hazırız' dedi

ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken, İsrail ve Filistinlilere şiddete derhal son verme ve sivilleri koruma çağrısı yaptı.

Anthony Blinken, Danimarka'da gazetecilere yaptığı açıklamada, "ABD bölgede şiddetin artması nedeniyle çok kaygılı. Yüzlerce insan öldürüldü ya da yaralandı, bunlara enkaz altından çıkartılan çocuklar da dahil" dedi.

Blinken, "Gazetecilerin ve sağlık personelinin risk altına girmesinden kaygılıyız. Filistinliler ve İsrailliler, herkes gibi güvenlik içinde yaşama hakkına sahip" diye konuştu.

İsrail ve Filistinlilere, sivilleri ve özellikle çocukları koruma çağrısında bulunan Blinken, "Bir demokrasi olarak İsrail'in bu konuda daha fazla yükümlüğü olduğunu" vurguladı.

Blinken, "Mevcut şiddet döngüsünü sona erdirmek için yoğun diplomasiye devam edeceğiz. Taraflar ateşkes arayışında olurlarsa, destek vermeye hazırız" diye konuştu.

Kaynak: BBC Türkçe

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.