Gazze açlık tehdidiyle karşı karşıya

Gazze açlık tehdidiyle karşı karşıya

Gazze Şeridi'nin İsrail saldırıları sebebiyle açlık ve salgın hastalık tehdidiyle karşı karşıya olduğu bildirildi.

Gazze’deki Hükümet Enformasyon Ofisi, İsrail ordusunun devam eden saldırıları ve ablukası nedeniyle Gazze Şeridi sakinlerinin açlık ve salgın hastalık tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu açıkladı.

Enformasyon Ofisi, dün konuyla ilgili yayınladığı bildiride, temel gıda maddelerinin tükenmesi sebebiyle oluşan açlık tehlikesinin başta ABD olmak üzere uluslararası toplumun Gazze Şeridi’ni boşaltmayı ve sakinlerini zorla Mısır’a göç ettirmeyi planladığının göstergesi olduğunu söyledi.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin aktardığı habere göre, Gazze Şeridi sakinlerinin topraklarından göç etmeyi reddettiklerini belirten Enformasyon Ofisi, Gazze Şeridi’ndeki insani durumun her gün daha da kötüye gittiğini ve felaketin boyutunun daha önce benzeri görülmemiş şekilde büyüdüğünü ifade etti.

Pazarlarda ve dükkanlarda un, yağ, pirinç ve konserve ürünleri gibi temel gıda maddelerinin iyice azaldığına dikkat çeken Enformasyon Ofisi, fırınların kapandığını ve yüzlerce çeşit gıda maddesinin tamamen tükendiğini bildirdi.

Göç eden insan sayısının da çok büyük olduğuna işaret eden Enformasyon Ofisi, yoğun göç hareketinin zaten var olmayan gıda maddelerine talebi artırdığını kaydetti.

Gazze Şeridi’ndeki insani durumun kötüleşmesinden ve temel gıda maddelerinin tükenmesinden uluslararası toplumun ve İsrail hükümetinin sorumlu olduğunu belirten Enformasyon Ofisi, uluslararası toplumun ve İsrail hükümetinin Gazze Şeridi sakinlerini aç bırakma konusunda anlaştıklarını söyledi.

Arap ve İslam ülkelerine seslenerek üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirmelerini isteyen Enformasyon Ofisi, Refah Kapısı’nın kalıcı olarak açılması çağrısında bulundu.

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.