Gazze ateşkes görüşmeleri çıkmaza girdi

Gazze ateşkes görüşmeleri çıkmaza girdi

Katar, Gazze'de ateşkes sağlanmasına ilişkin yürütülen görüşmelerin çıkmaza girdiğini belirtti.

Gazze Şeridi'nde 7 Ekim'den bu yana devam eden çatışmaları durdurmak için sürdürülen ateşkes görüşmelerine herhangi bir sonuca ulaşılamadı.

Geçtiğimiz haftalarda ateşkes sağlanmasına yaklaşıldığı öne sürülse de Hamas ve İsrail arasında anlaşma sağlanamadı ve çatışmalar devam etti.

Taraflar anlaşmanın sağlanamaması sebebiyle birbirlerini suçladı.

Müzakerelerin arabulucularından Katar Salı günü yaptığı açıklamada, İsrail'in Refah'taki askeri operasyonunun Hamas'la yürütülen ateşkes görüşmelerini "geriye götürdüğünü ve görüşmelerin "neredeyse çıkmaza girdiğini" söyledi.

Başbakan Muhammed bin Abdurrahman Al Sani Katar Ekonomik Forumu'nda yaptığı açıklamada "Özellikle son birkaç hafta içinde bir ivme yakalandığını gördük ancak ne yazık ki işler doğru yönde ilerlemedi ve şu anda neredeyse çıkmaza girmiş durumdayız. Elbette Refah'ta yaşananlar bizi geriye götürdü." dedi.

Başbakan Al Sani sözlerini şöyle sürdürdü:

"İsrail tarafında savaşı nasıl durduracaklarına dair bir netlik yok. Bunu bir seçenek olarak düşündüklerini sanmıyorum. Anlaşma hakkında konuşurken ve potansiyel bir ateşkese yol açarken bile.

İsrailli politikacılar yaptıkları açıklamalarla orada kalacaklarını, savaşı sürdüreceklerini gösteriyorlar. Ve Gazze'nin bundan sonra nasıl görüneceği konusunda bir netlik yok."

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.