"Gazze insan yaşamı için elverişsiz hale gelmeye başladı"

"Gazze insan yaşamı için elverişsiz hale gelmeye başladı"

Sivil toplum kuruluşları İsrail saldırılarının sürdüğü Gazze'nin insan yaşamı için elverişsiz hale gelmeye başladığını vurguladı.

Uluslararası yardım kuruluşları ve sağlık çalışanları Perşembe günü yaptıkları açıklamada, Gazze'deki kayıp sayısının "dünyadaki herhangi bir kitlesel zayiat protokolünün kaldırabileceğinin ötesinde olduğu" uyarısında bulundu.

İsrail'in saldırısının bölgeyi "insan yaşamına elverişsiz hale getirmek üzere" olduğuna vurgu yapıldı.

Bölgede doktorluk yapan isimlerden biri de çocuk doktoru Dr. Tanya Hacıhasan. Dr. Hacıhasan "Çocuklar, yaşlılar gördüm ve sadece hava bombardımanının tali hasarı olarak adlandırılan ölümlerden bahsetmiyorum. Çocukların, yaşlıların doğrudan keskin nişancılar tarafından başlarından vurulmasından bahsediyorum." ifadelerini kullandı.

Resmi rakamlara göre 33 bin kişinin İsrail tarafından öldürüldüğü Gazze'deki yardım çalışanları ve sağlık görevlileri gerçek ölü sayısının çok daha yüksek olabileceğini belirtiyor.

Dr. Hacıhasan açıklamalarını Oxfam, Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF), Save the Children ve Doctors of the World gibi önde gelen uluslararası sivil toplum kuruluşlarının da katıldığı ve bölgedeki duruma dikkat çekmeyi amaçlayan bir basın brifingi sırasında yaptı.

İnsani yardım kuruluşları Gazze'deki sağlık çalışanlarının içinde bulunduğu korkunç koşulları anlatırken, İsrail güçlerinin sistematik bir şekilde tutuklamalar, katliamlar ve işkenceler gerçekleştirdiklerini belirtti.

Basın toplantısında konuşan MSF Fransa Başkanı Isabelle Defourny, artık meselenin sadece savaştan zarar gören Gazze'ye daha fazla yardım girmesine izin vermek değil, savaşı durdurmak olduğunu söyledi.

"Hangi askeri amaç 700 yataklı bir hastaneyi yok etmeyi haklı gösterebilir?" diyen Defourny "Gazze giderek insan yaşamına elverişsiz hale geliyor" ifadelerini kullandı. Defourny, İsrail'in hayat kurtaran yardımlar üzerindeki kontrolü ve insani altyapıyı tahrip etmesinin Gazze'yi "mutlak dehşet eşiğinin ötesine götürdüğünü" ifade etti.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.