Gazze: İsrail 24 saatte 400 Filistinliyi öldürdü

Gazze: İsrail 24 saatte 400 Filistinliyi öldürdü

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında ölenlerin büyük kısmını kadın ve çocuklar oluşturuyor.

İsrail savaş uçakları Pazartesi günü erken saatlerde Filistinlilerin evlerinden kaçıp sığındığı bölgeler de dahil olmak üzere Gazze genelinde birçok noktayı bombalamaya devam etti.

İsrail'in saldırıların şiddetini daha önce görülmemiş düzeyde artırması nedeniyle son 24 saat içinde en az 400 Filistinli hayatını kaybetti.

Sadece dün gece birkaç saat içerisinde yaşanan bombardımanlarda ise 60 Filistinli hayatını kaybetti.

Ölenlerin büyük kısmını kadın ve çocuklar oluşturuyor.

İsrail'in "beklenen" kara saldırısı

İsrail'in gerek askeri gerekse siyasi kanadın açıklamalarına göre Gazze'ye bir kara harekatı gerçekleştirmesi bekleniyor.

Uzun süredir tank ve askeri birlikleri Gazze sınırına yığan İsrail, kuşatma altındaki yerleşim bölgesine karşı girişeceği kara saldırısında önce "askerlerine yönelik riski azaltmak için" hava saldırılarını yoğunlaştırdığını açıkladı.

İsrail savaş uçakları son günlerde işgal altındaki Batı Şeria, Suriye ve Lübnan'daki hedefleri bombaladıkça savaşın genişleyeceği endişesi arttı.

"Hizbullah 'hayatının hatasını' yapar"

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu Pazar günü İsrail'in kuzeyindeki birliklere yaptığı açıklamada Hizbullah'ın bir savaş başlatması halinde "hayatının hatasını yapacağını" söyledi ve ekledi:

"Onu hayal bile edemeyeceği bir güçle felç edeceğiz ve bunun hem kendisi hem de Lübnan devleti için sonuçları yıkıcı olacaktır."

2000'i çocuk 4600 kişi İsrail saldırılarında öldü

Sağlık Bakanlığı'na göre Gazze'de 4.600'den fazla insan İsrail tarafından öldürüldü ve bunların yaklaşık 2000'i çocuk.

Cumartesi ve Pazar günleri toplam 35 kamyon Mısır'dan Refah sınır kapısından Gazze'ye giriş yaptı ve İsrail'in savaşın başlangıcında tam bir kuşatma uygulamasından bu yana bölgeye ilk kez yardım ulaştırıldı.

Ancak bu yardımların hiçbirinin bölge açısında hayati öneme sahip jeneratörleri çalıştıracak yakıtları içermediği açıklandı.

Yardım görevlileri, 2,3 milyon insanın yarısının evlerini terk ettiği Gazze'de giderek büyüyen insani krizin aşılması için çok daha fazla yardıma ihtiyaç olduğunu söyledi.

BM insani yardım kuruluşu, Cumartesi günü giriş yapan 20 kamyonun savaştan önceki ortalama bir günlük ithalatın %3'üne denk geldiğini ve şeridin 17 gün boyunca tamamen kuşatılmasının ardından bu yardımın "okyanusta bir damla" olduğunu söyledi.

Kaynak: Mepa News, Ajanslar

wp.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.