Gazze savaşı sırasında doğan ve ölen ikizler Refah'ta toprağa verildi

Gazze savaşı sırasında doğan ve ölen ikizler Refah'ta toprağa verildi

İsrail güçleri 7 Ekim'den bu yana Gazze'de yarısından fazlası kadın ve çocuk olmak üzere 30.000'den fazla kişiyi katletti.

Fotoğraf: Heni Şair

Gazze'deki savaştan birkaç hafta sonra doğan Vesam ve Naim Abu Anza adlı bebek ikizler Pazar günü toprağa verildi; Gazze'deki sağlık yetkililerinin Refah'ta gece düzenlenen İsrail hava saldırısında öldüğünü açıkladığı aynı ailenin 14 üyesinden en küçükleri.

Anneleri Ranya Ebu Anza, Pazar günkü cenaze töreni sırasında beyaz bir kefene sarılmış minik bedeniyle ikizlerden birini yanağına tuttu ve başını okşadı.

Yas tutanlar onu teselli ederken kocası da aynı saldırıda hayatını kaybeden Ebu Anza "Kalbim gitti" diye ağladı. Gömülmeden önce bebeklerden birinin cesedini bırakması istendiğinde direndi. Kısık bir sesle "Onu benimle bırakın" dedi.

Gazze'deki sağlık bakanlığına göre, biri kız biri erkek olan ikizler Refah'taki bir eve düzenlenen saldırıda ölen beş çocuk arasındaydı. Ebu Anza, ilk çocukları olan ikizleri 11 yıllık evliliğin ardından dünyaya getirdiğini söyledi.

İkizlerin annesi, "Uyuyorduk, ateş etmiyorduk ve savaşmıyorduk. Onların suçu ne? Onların suçu ne, onun suçu ne?” dedi ve ekledi:

"Şimdi hayata nasıl devam edeceğim?"

Akrabaları ikizlerin 7 Ekim saldırılarının başlamasından yaklaşık bir ay sonra dünyaya geldiğini ifade etti.

Gazze sağlık yetkililerine göre İsrail'in saldırısı o tarihten bu yana Gazze Şeridi'nde 30,000'den fazla insanın ölümüne neden oldu ve bölgeyi yerle bir ederek nüfusun büyük bir kısmını yerinden etti.

Saldırıda öldürülen Ebu Anza ailesinin üyeleri siyah ceset torbaları içinde sıraya dizilmişti. Bir adam ölenlerden birinin, pijamalı bir çocuğun cesedinin başında ağlıyordu. " Allah ona merhamet etsin, Allah ona merhamet etsin," diyen başka bir adam onu teselli ediyordu.

Kaynak: Mepa News, Reuters

uyg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.