Gazze Şeridi elektriksiz kaldı

Gazze Şeridi elektriksiz kaldı

Gazze Şeridi'nin tek elektrik santrali, Katar'ın yakıt bağışına İsrail engel olduğu için elektrik üretimini bugün durdurmak zorunda kalıyor.

Gazze Şeridi'nin tek elektrik santrali, yakıtsız kalması nedeniyle bugün itibariyle elektrik üretimini durduruyor.

Bu da Gazze Şeridi geneline sağlanan elektriğin kesilmesi anlamına geliyor.

365 kilometrekarelik Gazze Şeridi'nde çoğu mülteci 2,1 milyon Filistinli yaşıyor. 2006'dan bu yana devam eden İsrail ambargosu Gazze Şeridi'nde temel insani ihtiyaçların dahi karşılanabilmesine engel oluyor.

Gazze Şeridi'ne Katar'ın aylık olarak bağışladığı yakıtla çalışan tek termik santral, önceki dönemde de pek yeterli olmasa da Gazze Şeridi'nin tamamen elektriksiz kalması bölgede yeni bir insani krizin yaşanacağının habercisi olarak değerlendiriliyor.

Katar'ın aylık 10 milyon dolar değerindeki yakıt bağışının 2 Kasım'da gerçekleşmesi bekleniyordu fakat bu yakıt tedariki sağlanamadı.

Bu aksamanın nedenine dair kesin bilgi bulunmasa da Katar'ın yardımı kestiği değil İsrail'in bu yardıma engel olduğu tahmin ediliyor.

Kaynak: Mepa News

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.