Gazze Şeridi'nde koronavirüs vakaları artıyor

Gazze Şeridi'nde koronavirüs vakaları artıyor

İsrail ablukası altındaki Gazze Şeridi'nde koronavirüs vaka sayılarında artış yaşandığı rapor ediliyor.

Filistin Sağlık Bakanı May el-Kile dün yaptığı açıklamada son 24 saat içinde 681 yeni koronavirüs vakası ve 3 ölüm kaydedildiğini bildirdi. Kile ayrıca hükümetin, virüsün yayılmasını önlemek için güvenlik tedbirlerini artıracağını duyurdu.

Bakan yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi’nde 259 kişinin test sonuçlarının pozitif çıkmasıyla birlikte en yüksek vaka sayısının kaydedildiğini açıkladı. 35 hastanın yoğum bakım ünitelerinde tedavi gördüğünü bildiren Bakan, 7 hastanın solunum cihazına bağlı olduğunu belirtti.

Filistin Hükümeti, geçtiğimiz haftalarda meydanlarda kılınan cuma namazlarından sonra, dün vatandaşlara cuma namazlarını camide kılma izni verdi.

Filistin Başbakanı Muhammed İştiyye, Facebook üzerinden yaptığı açıklamada, “cuma namazı ve hutbenin 15 dakikayı geçmemesi kaydıyla maske takma, seccade getirme ve sosyal mesafeye dikkat etme gibi tedbirler kapsamında camilerde namaz kılınacağını” söyledi. Ayrıca güvenlik yetkililerine Sağlık Bakanlığı protokollerinde belirlenen tedbirleri ihlal edenlere karşı yaptırım ve cezaları ağırlaştırma talimatı verdiğini açıkladı.

İştiyye, Perşembe günü, kışın virüsün üçüncü dalgasıyla karşı karşıya kalma ihtimaline yönelik alınması gereken tedbirleri görüşmek üzere, Acil Durum Birimi, yetkililer ve güvenlik servisleri ile birlikte bir toplantı gerçekleştirdi. Güvenlik servislerine, “düğün ve cenaze törenlerinin yasak olduğunu vurgulama, tedbirleri ihlal eden restoran ve kafeleri kapatma ve toplu taşıma araçlarındaki denetimlerin artırılması” talimatlarını verdiğini belirtti.

Filistin Sağlık Bakanlığı verileri, geçtiğimiz Mart ayında ortaya çıkan salgından bu yana, toplam vaka sayısının 69 bin 181 olduğunu, bunlardan 61 bin 33 hastanın sağlığına kavuştuğunu 585 hastanın ise hayatını kaybettiğini gösteriyor.

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.