Gazze sınırında 50 Filistinli İsrail askerlerince yaralandı

Gazze sınırında 50 Filistinli İsrail askerlerince yaralandı

Gazze Şeridi'ndeki Büyük Dönüş Yürüyüşleri bu hafta da devam etti.

srail ablukası altında yıllardır büyük bir insani kriz yaşayan Gazze Şeridi'nde 30 Mart'tan bu yana Büyük Dönüş Yürüyüşü gösterileri devam ediyor.

"Sağlık personeli ve basın mensuplarına vefa" adı verilen Büyük Dönüş Yürüyüşü'nün 22. cumasındaki gösterilere İsrail'in geçmiş gösterilerde uyguladığı orantısız güce rağmen çok sayıda Filistinli katıldı.

Hamas Sözcüsü Hazım Kasım,  yaptığı yazılı açıklamada, "Büyük Dönüş Yürüyüşü gösterilerinin devam etmesi Filistin halkının hedeflerini gerçekleştirme konusundaki azmini gösteriyor." ifadesini kullanmıştı.

Filistin halkının başta ablukanın kalkması olmak üzere istediği hedeflere ulaşıncaya kadar eylemlerini sürdüreceğini ifade eden Kasım, bugün "Sağlık personeli ve basın mensuplarına vefa" adı altında düzenlenecek gösterilerin büyük halk eyleminin bir parçası olduğuna dikkati çekmişti.

50 Filistinli yaralandı

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, İsrail askerlerinin Gazze'nin doğu sınırında gösteri düzenleyen Filistinlilere gerçek mermiyle açtığı ateş sonucu 50 Filistinlinin yaralandığı belirtildi.

Yaralıların durumuna ilişkin detaylı bilgiye yer verilmeyen açıklamada, 139 Filistinlinin de göz yaşartıcı gazdan etkilendiği aktarıldı.  

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.