Gazze sınırındaki gösterilerde İsrail 3 kişiyi öldürdü

Gazze sınırındaki gösterilerde İsrail 3 kişiyi öldürdü

Gazze sınırındaki 'Büyük Dönüş Yürüyüşü' çerçevesindeki gösterilerde 3 Filistinli İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu hayatını kaybetti.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, yaptığı açıklamada, Gazze'nin doğu sınırındaki gösterilerde İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu Ali el-Alul isimli genç ile gönüllü sağlık görevlisi Abdullah el-Kıtati'nin yaşamını yitirdiğini belirtti.

Kudra, İsrail askerlerinin gerçek mermiyle müdahalesinde 40 Filistinlinin yaralandığını, onlarcasının da gazdan etkilendiğini ifade etti.

Filistin Kızılayı'ndan yapılan açıklamada, saldırılarda 57 kişinin gerçek mermiyle yaralandığı, 32'sinin göz yaşartıcı gaz, 8'inin gaz kapsülü ve 24'ünün diğer şekillerde hedef alındığı belirtildi.

Açıklamada, gönüllü sağlık görevlisi Abdullah el-Kıtati'nin öldürülmesi kınandı.

Öte yandan, yerel kaynaklara göre dün gösterilerde yaralanan 40 yaşındaki Ahmed Cemal isimli Filistinli de bugün sabah saatlerinde hayatını kaybetti.

Böylece 30 Mart'tan bu yana İsrail askerlerinin müdahalesinde can kaybı 161'e yükseldi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.