Gazze'de 1 milyon kişi salgın hastalıklara yakalandı

Gazze'de 1 milyon kişi salgın hastalıklara yakalandı

Gazze Sağlık Bakanlığı, bölgede 1 milyon kişinin çeşitli salgın hastalıklara yakalandığını bildirdi.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı bölgedeki sağlık durumunu gerekli tıbbi yardımın sağlanamaması nedeniyle "felaket" olarak nitelendirdi.

Bakanlığın açıklamasında, İsrail işgalinin salgın ve bulaşıcı hastalıkların yayılmasına yol açtığı vurgulandı.

Açıklamada bölgede yaklaşık bir milyon bulaşıcı hastalık vakası tespit edildiği ve bunları tedavi etmek için gerekli tıbbi imkanlara sahip olunmadığı belirtildi.

Bakanlık ayrıca Gazze Şeridi'nin kuzeyinde yaşayanların, su ve gıda kıtlığı nedeniyle ölümle karşı karşıya olduklarını ifade etti.

Açıklamada İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik 150 gündür devam eden saldırılarında 364 sağlık personelini öldürdüğü ve aralarında hastane müdürlerinin de bulunduğu 269 kişiyi tutukladığı kaydedildi.

İsrail'in 155 sağlık kuruluşunu tahrip ettiği, 32 hastane ve 53 sağlık merkezini hizmet dışı bıraktığı ve 126 ambulansı hedef aldığı ifade edildi.

Bölgeye insani yardımların ulaşmasındaki yetersizlik sebebiyle açlık ve salgın hastalıklardan kaynaklanan ölümlerin artmasından endişe ediliyor.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.