Gazze'de 120 bin aile kıtlık çekiyor

Gazze'de 120 bin aile kıtlık çekiyor

İsrail'in saldırıları sebebiyle Gazze'de 120 bin ailenin kıtlık halinde yaşadığı bildirildi.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne yönelik devam eden saldırıları ve ablukası sebebiyle binlerce kişi ise kıtlık derecesindeki açlık koşullarında yaşıyor.

Gazze'deki Hükümet Medya Ofisi'nin Başkanı Selame Maruf, Gazze Şeridi genelindeki konut stoğunun yüzde 80'inin artık içerisinde yaşanamayacak duruma geldiğini belirtti. Selame Maruf, Gazze'de toplam 120 bin ailenin kıtlık içerisinde yaşadığını ifade etti.

Bölgeye yardım girmediğini ifade eden Maruf, İsrail'in bunu etnik temizlik politikasının bir parçası olarak kasten yaptığını dile getirdi.

Maruf, havadan atılan yardımların yeterli olmadığını vurgulayarak, kara geçişlerinin aktif hale getirilmesi gerektiğini vurguladı.

Hükümet Medya Ofisi Başkanı Selame Maruf, İsrail'in Gazze'de bir aç bırakma savaşı uyguladığını dile getirdi.

Gazze'de şimdiye dek en az 23 kişi açlık sebebiyle hayatını kaybederken binlerce kişi de şiddetli bir açlık halinde yaşam mücadelesi veriyor.

Kaynak: Mepa News

uyg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum