Gazze'de 4 İsrail askerinin daha öldüğü açıklandı

Gazze'de 4 İsrail askerinin daha öldüğü açıklandı

Gazze'de Filistinli direnişçilerle İsrail güçleri arasında devam eden çatışmalarda 4 İsrail askerinin daha öldüğü açıklandı.

İsrail ordusu Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi'nin güneyinde Filistinli gruplarıyla yaşanan çatışmalarda 4 askerinin daha öldüğünü, 1 askerinin de ağır yaralandığını ve 7 Ekim'den bu yana ölenlerin sayısının en az 458'e yükseldiğini duyurdu.

O tarihten bu yana ölenlerin sayısı, asker ve subaylar da dahil olmak üzere 458'e ulaştı.

7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ni hedef gözetmeksizin bombalayan İsrail güçleri en az 18.800 Filistinliyi öldürdü ve çoğu çocuk ve kadın olmak üzere 51.000 kişiyi de yaraladı.

Altyapının da büyük ölçüde zarar görmesi, Filistinli ve uluslararası kaynakların eşi benzeri görülmemiş bir insani felaket olarak tanımladığı bir duruma neden oldu.

Öte yandan ölen dört askerle birlikte Gazze Şeridi'nde 27 Ekim'den bu yana devam eden kara işgalinde ölen İsrail askerlerinin sayısı 126'ya yükseldi.

Öldüğü açıklanan İsrail askerleri:

Urija Bayer (20), Liav Aloush, (21), Etan Naeh (26), Tal Filiba (23)

Kaynak: Mepa News

wp.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum