Gazze'de açlıktan ölen bebek sayısı 16'ya yükseldi

Gazze'de açlıktan ölen bebek sayısı 16'ya yükseldi

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana devam eden saldırıları nedeniyle kıtlığın yaşandığı Gazze'de açlıktan ölen bebeklerin sayısının 16'ya yükseldiği bildirildi.

Gazze Şeridi'nde bir bebeğin daha açlıktan can vermesiyle bölgede son dönemde açlıktan ölen bebeklerin sayısı 16'ya yükseldi.

Tıbbi kaynaklar, Refah'taki Ebu Yusuf en Neccar Hastanesi'nde bir bebeğin yetersiz beslenme sebebiyle hayatını kaybettiğini açıkladı.

Geçtiğimiz hafta içerisinde tamamı Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Kemal Advan Hastanesi'nde olmak üzere 15 çocuk açlık nedeniyle hayatını kaybetmişti. Hastanede 6 çocuk da yoğun bakımda tutuluyordu.

7 Ekim'den bu yana Gazze'ye yönelik saldırılarına devam eden İsrail, bölgeye gıda, su, ilaç, elektrik ve yakıt girişini de kısıtlıyor.

Birlemiş Milletler yetkilileri Gazze Şeridi'nde büyük ölçekli bir açlık krizinin yaşandığını ifade ediyor.

İsrail, Gazze'nin kuzeyine insani yardım girişlerine izin vermeyerek Hamas ile ateşkes görüşmelerinde elini güçlendirmeye çalışıyor.

Kaynak: Mepa News

uyg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.