Gazze'de açlıktan ölenlerin sayısı 25'e yükseldi

Gazze'de açlıktan ölenlerin sayısı 25'e yükseldi

Gazze Şeridi'nde İsrail ablukası nedeniyle yaşanan açlık ve susuzluk can almaya devam ediyor.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana devam eden aralıksız ve hedef gözetmeyen saldırıları ile uyguladığı tam abluka nedeniyle Gazze Şeridi'nde insanlar açlıktan ölmeye devam ediyor.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Dr. Eşref Kudra tarafından dün yapılan açıklamada Gazze'de açlık nedeniyle ölenlerin sayısının 25'e yükseldiği ifade edildi.

Açıklamada daha önce 23 olan vefat sayısının 2 aylık bir bebek ile 20 yaşındaki bir kızın şiddetli açlık ve susuzluktan ölmesi sonucu 25'e yükseldiği ifade edildi.

kudra.jpg
Dr. Eşref Kudra

Dr. Eşref Kudra açıklamada, açlık ve susuzluk nedeniyle hayatını kaybeden Filistinlilerin sadece hastanelere ulaşanlar olduklarını, hastanelere ulaşamayanlarla birlikte bu rakamın daha fazla olabileceğini belirtti.

İsrail'in engel olması nedeniyle Gazze'nin güneyindeki Refah Sınır Kapısı'nda bekleyen insani yardım malzemeleri bölgeye giriş yapamıyor.

ABD ve Ürdün'ün başını çektiği bazı ülkeler Gazze Şeridi'nin kuzeyinde kıtlığın yaşandığı bölgelere havadan yardım bırakıyor. Ancak uzmanlar bu yardımların ne kadar faydalı olduğu konusunda kararsız.

Kaynak: Mepa News

uyg.gif

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.