Gazze'de aşiretler İsrail ile iş birliğini reddetti

Gazze'de aşiretler İsrail ile iş birliğini reddetti

Gazze'de İsrail'in iş birliği yapabileceği belirtilen aşiretlerden yapılan açıklamada, İsrail ile çalışılmayacağı belirtildi.

Gazze'deki önde gelen aşiretler Çarşamba günü yaptıkları açıklamada yardım dağıtımı konusunda İsrail ile herhangi bir iş birliğini reddettiklerini açıkladı.

İsrail'in Gazze'deki bölgeleri aşiretler tarafından yönetilen alanlara bölmeyi planladığı ve bu bölgelerde yardım dağıtma sorumluluğunu üstleneceği ifade ediliyordu.

Middle East Eye'ın aktardığı habere göre aşiretler, Gazze'deki mevcut yönetimle ve sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği yapılacağını ancak İsrail ile böyle bir uzlaşıya girilmeyeceğini kaydetti.

Filistinli Shehab News'e konuşan Aşiretler Yüksek Komitesi Başkanı Ebu Selman el Muğanni, "pozisyonlarının tek ve sabit olduğunu ve değişmeyeceğini" söyledi ve şu ifadeleri kullandı:

"Tüm aşiretler adına konuşuyorum. Bizler hükümete alternatif olmayı kabul edemeyiz. Bizi temsil etmesi için seçtiğimiz insanların yerine geçemeyiz. Aşiretler yönetimi ele alamaz ve bu konuda yeterli değildir, sadece ilişkileri uzlaştırır ve hükümetin işlerini yapmasına destek olurlar."

Bazı kişilerin İsrail ile iş birliği yaptığını belirten Muğanni "bu kişilerin aşiretlerden olmadığını, Filistin ya da Gazze halkına ait olmadıklarını" savundu.

Hamas ise açıklamaya yanıt vererek "İsrail işgalinin kötü niyetli planları karşısında aşiretlerin sorumlu duruşunu memnuniyetle karşıladıklarını" ifade etti. Açıklamada aşiretlerin kararının "Filistin toplumunun birlik ve beraberliğini, direnişe ve ulusal birliğe verdiği desteği kanıtladığı" kaydedildi.

İsrail medyasında yer alan haberlere göre İsrail yönetimi Gazze'yi "her aşiretin bir bölgeyi kontrol edeceği ve insani yardım dağıtımından sorumlu olacağı alanlara ayırmayı" planlıyordu.

Aşiretlerin İsrail ordusu ve istihbaratınca belirleneceği ve geçici bir süre için Gazze'deki sivil hayatı yönetecekleri öne sürülüyordu.

Kaynak: Mepa News

uyg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.