Gazze'de ateşkes sağlanmasına yönelik müzakerelerde son durum ne?

Gazze'de ateşkes sağlanmasına yönelik müzakerelerde son durum ne?

Gazze Şeridi'nde ateşkes sağlanmasına ilişkin görüşmeler sürerken Hamas heyetinin istişareler için Katar'a gittiği bildirildi.

Gazze'de ateşkes ve esir takasına ilişkin müzakereler halen devam ediyor.

Hamas'tan üst düzey bir yetkili Perşembe günü yaptığı açıklamada, Mısır'daki görüşmelere katılan Hamas heyetinin istişarelerde bulunmak üzere Katar'a gittiğini belirtti.

Hamas'ın üst düzey liderliği Katar'da bulunuyor.

Öte yandan, İsrail'in şu ana kadar verdiği yanıtlardan duyduğu memnuniyetsizliği dile getiren Hamas yetkilisi "İsrail'den nihai resmi yanıtı bekliyoruz. İlk yanıtları çatışmaların kalıcı olarak durdurulmasıyla ilgili asgari gereklilikleri ya da Hamas'ın ateşkes için öne sürdüğü diğer koşulları karşılamıyor. Halkımızın güvenliğini sağlayacak hiçbir konuda taviz vermeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Hamas müzakerelerde İsrail güçlerinin Gazze'den tamamen çekilmesi, yerlerinden edilen insanların evlerine dönmesi ve insani yardımın bölgeye girmesi konusunda ısrar ediyor.

Bir başka Hamas yetkilisi Mahmud Merdavi de AFP'ye yaptığı açıklamada müzakerelerin akıbetinin artık Washington'a bağlı olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:

"Netanyahu ve hükümetine bir anlaşmaya varmaları için baskı yapıp yapmamak artık Washington'un elinde. Eğer İsrail ciddiyse ve işi sürüncemede bırakmazsa, Ramazan başlamadan önce bir ateşkese varmak mümkün."

Ateşkes müzakereleri devam ederken tarafların herhangi bir anlaşmaya varıp varamayacağı konusu belirsizliğini koruyor.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.