Gazze'de bir çocuk daha açlıktan can verdi

Gazze'de bir çocuk daha açlıktan can verdi

Gazze Şeridi kuzeyinde bir çocuğun İsrail ablukasının yol açtığı açlık sebebiyle hayatını kaybettiği bildirildi.

Sekiz yaşındaki Filistinli bir kız çocuğunun Gazze'de açlık ve susuzluk sebebiyle hayatını kaybettiği bildirildi.

Euro-Med Human Rights Monitor adlı sivil toplum kuruluşundan yapılan açıklamaya göre, kuruluşun Gazze'nin kuzeyindeki ekipleri, Hanin Salih Hasan Cuma isimli kız çocuğunun açlıktan kaynaklanan ciddi kalsiyum eksikliği nedeniyle can verdiğini belirtti.

Babası, "Kızım Hanin'in öldüğü gece benden yiyecek istediğinde ona 'Uyu, sabah getiririm' dediğimi unutamıyorum" dedi. Ertesi sabah kızının inlemeye başladığını söyledi:

"Yanına oturduğumda onu sanki ölmek üzereymiş gibi buldum. Araba olmadığı için onu bir eşek arabasıyla hastaneye götürdüm, ancak doktor bana kızımın susuzluk ve gıdasızlıktan öldüğünü söyledi."

Gazze'de resmi kayıtlara göre şimdiye kadar en az 4 çocuk açlık sebebiyle hayatını kaybetti. İletişimin kurulamadığı ve ulaşılamayan bazı bölgelerde de açlıktan ölen çocukların bulunduğu düşünülüyor.

Dünya Gıda Programı'na (WFP) göre, şu anda dünya çapında açlıkla karşı karşıya olan insanların yüzde 80'ini Gazze'deki Filistinliler oluşturuyor.

Aralık ayında yayınlanan bir BM raporu, kuşatma altındaki bölgede yaşayan insanların yüzde 93'ünün "kriz düzeyinde", yüzde 25'inin "felaket düzeyinde" açlıkla karşı karşıya olduğu uyarısında bulunmuştu.

BM'nin gıda hakkı özel raportörüne göre Gazze'de beş yaşın altındaki 335 bin çocuğun tamamı açlıktan ölme tehlikesiyle karşı karşıya.

Kaynak: Mepa News

wp.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum