"Gazze'de can kaybı 100 bine yükselebilir"

"Gazze'de can kaybı 100 bine yükselebilir"

Sivil toplum kuruluşlarının paylaştığı raporlara göre Gazze'de İsrail saldırılarının sürmesi halinde can kaybı Ağustos ayına kadar 100 binin üzerine çıkabilir.

Sivil toplum kuruluşları tarafından paylaşılan raporlara göre, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının sürmesi halinde önümüzdeki 6 ay içerisinde can kaybı 100 binin üzerine çıkabilir.

London School of Hygiene and Tropical Medicine, Health in Humanitarian Crises Centre ve John Hopkins Center for Humanitarian Health isimli kuruluşların araştırmacıları tarafından kaleme alınan raporda, Gazze'deki İsrail saldırılarının olası etkileri ortaya konuldu.

"Gazze Projeksiyonları" isimli rapora göre, 6 Ağustos 2024 tarihine kadar can kaybının endişe verici boyutlara ulaşma riski bulunuyor.

Raporda dört ayrı tahmine yer verildi. Bu kapsamda, eğer salgın hastalıklar yaşanmazsa ve ateşkes ilan edilmesi halinde mevcut ölümlere ek olarak 6 bin 550 kişi daha hayatını kaybedecek.

Çatışmalar şu anki seyrinde devam ederse 58 bin 260, gerilim daha fazla artarsa 74 bin 290 kişi daha can verecek.

Rapora göre bölgede salgın hastalıklar yaşanırsa ve çatışmalar daha da yoğunlaşırsa en kötü senaryoya göre ortalama can kaybı artışı 85 bin 750 olacak. Mevcut can kaybı rakamları da eklenince Ağustos ayı başında Gazze'de ölü sayısı 100 bini aşacak.

7 Ekim'den bugüne kadar Gazze'deki İsrail saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısı 30 bine yaklaşmış durumda. 70 binden fazla yaralının olduğu bölgede can kaybının daha fazla artmasından endişe ediliyor.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.