Gazze'de defnedilemeyen cenazeleri başıboş köpekler yiyor

Gazze'de defnedilemeyen cenazeleri başıboş köpekler yiyor

Gazze'de kuşatma altındaki Şifa Hastanesi'nde insani durumun her geçen gün kötüye gittiği belirtiliyor.

Gazze'de kuşatma altındaki Şifa Hastanesi'nde çalışan Filistinli bir doktor Pazartesi günü yaptığı açıklamada, hastanede yakıtın bitmesi nedeniyle prematüre bebeklerin ölüm tehlikesiyle karşı karşıya olduğu uyarısında bulundu.

Middle East Eye'a konuşan hastanenin plastik cerrahi bölüm başkanı Ahmed Muhallati, "Ne yazık ki bu durum onların teker teker ölmesini beklediğimiz anlamına geliyor" dedi ve son günlerde beş prematüre bebeğin öldüğünü sözlerine ekledi.

Gazze'nin en büyük sağlık kompleksi olan Şifa Hastanesi halen İsrail ordusunun ablukası altında bulunuyor.

Sağlık bakanlığı yetkilisi Munir el Burş Pazartesi sabahı Al Jazeera'ye yaptığı açıklamada, bombardıman sırasında kimse ölüleri defnedemediği için başıboş köpeklerin hastane bahçesindeki sivillerin cesetlerini yediğini açıkladı.

Son üç gündür, İsrailli keskin nişancılar ve tankların tesise sadece birkaç metre mesafeden ateş açması nedeniyle kimse hastaneye girip çıkamıyor.

Muhallati MEE'ye tesiste su ve elektrik olmadığını, yiyecek ve yakıtın da neredeyse bitmek üzere olduğunu söyledi. "Anestezi makinesini taktığımız sadece bir prizimiz var. Şu anda hayat kurtaran prosedürler dışında hiçbir şey yapmıyoruz." ifadelerini kullandı. Cesetleri taşıyacak ya da gömecek hiçbir yer olmadığını da sözlerine ekledi.

Cesetlerin çürümeye başlaması halinde ciddi bir enfeksiyon kaynağı olacağını belirten Muhallati, bu durumun büyük bir riske yol açacağını vurguladı.

Kaynak: Mepa News

tg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.