Gazze'de halk açlık sebebiyle hayvan yemlerinden un yapmaya başladı

Gazze'de halk açlık sebebiyle hayvan yemlerinden un yapmaya başladı

İsrail saldırıları altındaki Gazze Şeridi'nde halkın ablukanın yol açtığı açlık sebebiyle zor günler geçirdiği bildiriliyor.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana saldırılarını sürdürdüğü Gazze'de bombardımanlar ve abluka sebebiyle şartlar günden güne zorlaşıyor.

Çatışmalar Cebeliye mülteci kampında ve Gazze Şehri çevresindeki diğer bölgelerde halen yer yer devam ediyor.

Gazze halkı saldırıların yanı sıra açlıkla da mücadele ediyor.

Gazze'nin kuzeyinde yaşayan üç çocuk babası 32 yaşındaki Amir yaşananlara ilişkin şunları söylüyor:

"Bombalardan kurtulmak için mücadele ediyoruz ama açıkçası daha ziyade açlıktan kurtulmaya çalışıyoruz. Ailem için, çocuklar için yiyecek bulmak, savaşta hayatta kalmaktan daha zorlu bir şey haline geldi."

Bölgede diğer gıda maddelerinin yanı sıra un fiyatlarında da ciddi bir artış yaşanıyor. Un ve gıda maddelerine çoğunlukla erişilemiyor ancak bu malzemeler erişilebilir olduklarında da satın alınamayacak derecede pahalılar.

Kuzey Gazze'de faaliyet gösteren Filistinli Enes eş Şerif, bölge halkının hayvan yemlerini öğüterek un yaptığını ve açlıkla mücadele etmeye çalıştıklarını kaydetti.

Enes eş Şerif sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Kuzey Gazze sakinlerini tehdit eden kıtlığın ortasında, halk un yapmak için mısırdan başlayıp hayvan yemine kadar ne varsa öğütmeye başladı."

İsrail'in bölgeye insani yardım girişini büyük ölçüde engellediği biliniyordu.

Kaynak: Mepa News

tg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum