Gazze'de internet ve telefon hizmetleri yeniden aktif oluyor

Gazze'de internet ve telefon hizmetleri yeniden aktif oluyor

İsrail'in cuma günü düzenlediği saldırılar nedeniyle Gazze'nin dış dünya ile olan bağlantısı kesilmişti.

İsrail'in savaş suçlarının üzerinin örtülmesine sağlayan Gazze'deki iletişim kesintisinin ardından internet ve telefon hizmetlerinin bölgede yeniden aktif olacağı bildiriliyor.

Gazze'de iletişim hizmetleri sağlayan Paltel Grup, Pazar günü yaptığı açıklamada sabit hat, mobil ve internet hizmetlerinin "devam eden saldırganlık" nedeniyle kesintiye uğramasının ardından kademeli olarak yeniden sağlandığını söyledi.

Şirketten yapılan açıklamada, "Teknik ekiplerimiz zorlu koşullar altında dahili ağ altyapısında meydana gelen hasarı özenle onarıyor" denildi.

Açıklamada, "Allah hepinizi ve Ülkemizi korusun." ifadeleri de yer aldı.

Açıklamanın ardından bazı Gazzelilerin bölgedeki saldırılar nedeniyle hayatta kalmaya çalışan yakınlarına ulaşmayı başardığı bildirildi.

İsrail'in Cuma günü düzenlediği ve Filistinli telekomünikasyon sağlayıcılarının iletişim hatlarını ve kulelerini devre dışı bırakan hava saldırılarının ardından Gazze'de yaklaşık 36 saat boyunca iletişim neredeyse tamamen kesilmişti.

Uluslararası Af Örgütü ve İnsan Hakları İzleme Örgütü gibi hak örgütleri Gazze'deki iletişim eksikliğinin İsrail'in savaş suçlarını ve diğer ihlalleri belgeleme çabalarını engellediği uyarısında bulunmuştu.

Öte yandan Elon Musk'ın cumartesi günü yaptığı bir açıklamada, Starlink uydu internet hizmetini Gazze'deki "uluslararası tanınmış yardım kuruluşlarına" sunacağını söylemesi İsrail'in protestolarına yol açtı.

İsrail İletişim Bakanı Shlomo Karhi X'te yaptığı açıklamada "HAMAS bunu terörist faaliyetler için kullanacaktır" dedi.

Kaynak: Mepa News, Al Jazeera

wp.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.