Gazze'de İsrail saldırıları sebebiyle bir hastane daha boşaltıldı

Gazze'de İsrail saldırıları sebebiyle bir hastane daha boşaltıldı

Gazze'nin orta kesimindeki Deyr el Belah'ta bulunan El Aksa Hastanesi'nin tahliye edildiği bildirildi.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve BM'nin açıklamalarına göre, İsrail'in tahliye emrinin ardından 600 hasta ve sağlık personeli Gazze'nin Deyr el Belah kentindeki El Aksa Şehitleri Hastanesi'ni terk etmek zorunda kaldı.

Hastane, Gazze'nin orta kesiminde halen faaliyette olan son hastaneydi. Bu hastanenin de tahliyesiyle birlikte, Gazze'nin orta kesiminde İsrail saldırılarında yaralanan sivillerin tedavi edilebileceği ölçekte imkanlara sahip bir hastane kalmamış oldu.

El Aksa Şehitleri Hastanesi, Gazze'nin kuzeyindeki hastanelerin İsrail saldırıları sebebiyle hizmet dışı kalmasının ardından, bu bölgeden gelen yaralıların tedavisi için önemli bir merkez olmuştu.

Hastanede faaliyet gösteren Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF), Uluslararası Kurtarma Komitesi (IRC) ve Filistinliler için Tıbbi Yardım (MAP) gibi uluslararası kuruluşlar da hastaneyi terk etmek zorunda kaldı.

Hastanede çalışan yetkililer, İsrail ordusunun "hastane çevresinde saldırıları artıracakları" uyarısında bulunduğunu ve bölgenin tahliyesini talep ettiğini aktardı.

İsrail'in ilerleyen günlerde Deyr el Belah merkezinde saldırılara başlayacağı tahmin ediliyor.

Deyr el Belah kısa bir süre önce İsrail tarafından "güvenli bölge" ilan edilerek sivillerin buraya gitmeleri istenmişti.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum